IT's Tech Time!

A venit vremea să ieșim din Insider, 17134.1 este Spring Creators Update

Dezvoltarea Windows 10 Redstone 4, aka Windows 10 v1803 a ajuns la final, iar acum, după ce instalați 17134.1 via Windows Update aveți posibilitatea de a ieși din Insider Fast Ring pentru a rămâne cu versiunea finală pe PC. Momentan nu există ISO oficial, dar va veni curând.

Numită și „fereastra magică”, porțiunea limitată de timp în care cei care testează Windows 10 în Fast Ring se pot retrage din Insider Preview pentru a rămâne cu versiunea finală 1803 este în plină desfășurare.

UPDATE – 17 APRILIE 2018

Build-ul curent, 17134.1, cu câteva inevitabile update-uri zero-day care vor fi lansate în aceste zile este build-ul care va fi oferit partenerilor hardware Microsoft și publicului larg în perioada următoare pentru instalare.

Build-ul curent, 17133.1, cu câteva inevitabile update-uri zero-day care vor fi lansate în aceste zile este build-ul care va fi oferit publicului larg undeva în prima parte a lunii aprilie, cel mai probabil în preajma datei de 10 aprilie.

Nu vor exista niciun fel de probleme, iar dacă ieșiți acum din Insider, Windows 10 va primi mai departe actualizările normale ca toate celelalte versiuni Windows RTM.

Important

Nu vă recomand sub nici o formă să descărcați imagini ISO neoficiale doar de dragul de a fi primii care vor avea pe PC build-ul final. Să nu spuneți că nu ați primit acest avertisment când veți începe să vă loviți de probleme pe PC-uri 🙂

Mai rămâne acum să vedem când va trece Microsoft acest build în Slow Ring, pentru ca jocul să fie complet, adică să apară și imaginea ISO oficială.

UPDATE: Ce pot face dacă am instalat build-ul 17133.1 și am ieșit din Insider?

După ce a dat de înțeles inițial că 17133.1 este Redstone 4 RTM, se pare că un bug destul de serios a făcut ca Microsoft să se răzgândească și să revină (după mai bine de 3 săptămâni de tăcere, destul de nepotrivite, dacă mă întrebați pe mine) asupra deciziei.

Și a revenit nu printr-un update cumulativ, ci printr-un build complet nou. Iar acest lucru, un build nou în loc de un update cumulativ, mă face să mă gândesc că a fost o problemă destul de importantă, probabil vreo vulnerabilitate de fiabilitate și/sau securitate la nivel de kernel. Iată ce a avut de spus Dona Sarkar pe blogul Microsoft:

[bs-quote quote=”Astăzi, lansăm Windows Insider Preview Build 17134 (RS4) în Windows Insider Fast Ring. Acest build nu are caracteristici noi și include corecțiile din KB4100375, precum și unele remedii pentru fiabilitatea generală a sistemului de operare. Pe măsură ce Build 17133 a progresat prin inelele Insider Preview, am descoperit câteva probleme de fiabilitate pe care am vrut să le rezolvăm. În anumite cazuri, aceste probleme de fiabilitate ar fi putut conduce la un procent mai mare de BSOD pe PC-uri, de exemplu. În loc să facem un pachet de actualizare cumulativă pentru a remedia aceste probleme, am decis să facem un build nou cu remedierile incluse. Acest lucru întărește faptul că participanții la programul Windows Insider sunt esențiali în a ne ajuta să găsim și să remediem problemele înainte de a lansa actualizări de caracteristici pentru toți clienții noștri, așa că vă mulțumim!” style=”style-11″ align=”center” author_name=”Dona Sarkar” author_job=”Chief #NinjaCat #WindowsInsiders @microsoft” author_avatar=”https://techtime.ro/wp-content/uploads/2018/03/Dona-Sarkar.jpg” author_link=”https://aka.ms/windowsinsider”][/bs-quote]

 

Pentru a instala noul build 17134.1 fără formatare, dacă ai un PC cu build-ul 17133.1 sau mai nou (dar înainte de build-ul 17134.1) trebuie să înrolezi încă odată PC-ul în Insider Preview Fast și să urmezi apoi pașii de mai jos, de la 3 înainte. 

Cum pot instala totuși acest build fără să folosesc surse neoficiale?

Pentru cei care nu mai au totuși răbdare să treacă la un install fresh cu noua versiune, iată ce puteți face:

  1. Luați Windows 10 1709 prin Media Creation Tool și instalați-l pe PC.
  2. Înrolați PC-ul în Windows Insider Preview, Fast Ring
  3. Instalați build-ul 17134.1, care va veni prin Windows Update
  4. Deschideți aplicația Setări, accesați Actualizări și Securitate.
  5. Pe stânga accesați secțiunea Windows Insider Program
  6. Apăsați butonul Opriți build-urile Windows Insider
  7. În ecranul următor selectați ultima opțiune (Stop Insider builds completely – Opriți complet build-urile Insider)
  8. Apăsați pe Confirmare
  9. Apăsați pe Repornește acum

Asta e tot! Baftă și țineți aproape pentru cele mai interesante chestii despre Windows 10 1803!

Discuția continuă la comentarii și pe wall-ul site-ului. Vă aștept cu impresii și feedback!

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.