Cei care au urmărit blogurile mele anterioare știu că întotdeauna m-am preocupat ca performanța de încărcare a paginilor să fie una de top. Ei bine, acum am ocazia să livrez TechTime.ro de pe o platformă de vârf, anume platforma Google, prin găzduire la Kinsta.

Ce este Kinsta?

Kinsta este un serviciu de găzdire managed WordPress premium bazat pe infrastructura Google Cloud Platform.

De ce aș alege Kinsta?

Recent, compania a anunțat trecerea la noile mașini virtuale optimizate (C2), spre care își va va migra toți clienții în perioada următoare. Creșterea de performanță este fantastică, după cum arată rezultatele testelor, care arată sporuri între 30% și 200%.

Gtmetrix Kinsta Techtimero

Mai concret, performanțele containerelor C2 fără caching (adică în back-end-ul WordPress de exemplu) au crescut în medie de 2.1 ori iar cu caching Nginx ele sunt de 2,08 ori mai rapide comparativ cu containerele curente tip N1.

Un alt exemplu este comparația dintre două site-uri WordPress 5.2.3, unul pe un container GCP N1, celălalt de tip C2 (imagine preluată de pe site-ul Kinsta):

Cache Bypass WordPress Gcp N1 C2

Așa cum observați, primul container duce până la aproximativ 80 de cereri pe secundă, iar cele tip C2 peste 160, ceea ce arată un salt de performanță remarcabil!

Ei bine, dacă vă uitați puțin la cum se încarcă TechTime.ro, veți putea vedea rezultatele remarcabile printr-un test cum ar fi acest test GTMetrix:

Gtmetrix Kinsta Techtimero 1

La ce ne uităm aici și cum se vede performanța?

  • TTFB – time to first byte: 147 ms! Un asemenea TTFB spune mult despre performanța serverului, care este … glonț!
  • Pagina este comprimată perfect: totul ajunge sub 2 MB și se încarcă în mai puțin de o secundă!
  • Numărul de cereri pentru încărcarea paginii este de 49, ceea ce ajută destul de mult, de asemenea! Cu cât acest număr este mai mic, cu atât mai repede se încarcă pagina!

Cred că numerele de mai sus și captura de ecran sunt elocvente cu privire la super-hosting-ul Kinsta.

Disclaimer: de câteva luni fac parte din echipa de support Kinsta.com. Cu toate acestea, acesta nu este un articol publicitar, ci vrea doar să confirme ceea ce Kinsta a anunțat recent: Kinsta crește performanțele serverelor pentru toți clienții cu până la 200%!

Rulați voi înșivă un test de performanță pentru techtime.ro și vă veți convinge de performanțe!

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.