IT's Tech Time!

Build nou în Fast Ring: 17110 – află ce e nou

Asistăm la ultimele finisaje aduse update-ului Windows 10 1803 prin build-uri de stabilizare de dinaintea lansării publice.

Microsoft a lansat aseară Windows 10 build 17110 în Fast Ring, un nou build de test din ramura de dezvoltare Redstone 4, care va conduce la versiunea publică Windows 10 1803, așteptată în aprilie 2018.

Vor aduce caracteristici noi aceste build-uri din Fast Ring?

În această perioadă nu vom vedea caracteristici noi în Fast Ring, pentru că toate caracteristicile pentru această versiune sunt deja în sistemul de operare. Ceea ce contează cu adevărat la acest build sunt modificările „de sub capotă”, care cresc stabilitatea în vederea lansării următoarei versiuni publice din această primăvară, 1803.

Ce e nou pentru administratori în acest build?

Windows 10 Insider Preview build 17110 are unele noutăți pentru utilizatorii enterprise, introducând opțiuni de executare sincronă a unor scripturi personalizate pe durata unui update de caracteristici și rularea de scripturi post-rollback în context admin sau sistem.

Avem și noutăți Docker pentru utilizatorii Windows: Microsoft aduce imaginile Server Core și Nano Server în Docker Hub pentru teste și feedback.

Ce remedii interesante sunt în build-ul 17110?

  • acum butoanele de pe Game bar sunt centrate corect
  • s-a rezolvatun bug care producea consum mare de resurse CPU sau GSOD (crash) cu eroarea DPC_WATCHDOG_VIOLATION.
  • detașarea de tab-uri PDF din Microsoft Edge nu mai crapă sistemul cu GSOD
  • iconițele aplicațiilor nu mai sunt distorsionate în Task View
  • s-au rezolvat mai multe probleme Microsoft Edge care țin de ferestre și de meniuri ale browserului
  • DirectAccess ar trebui să funcționeze corespunzător acum

Ce probleme cunoscute mai importante sunt în build-ul 17110?

  • Magazinul Windows poate lipsi de pe unele sisteme, după upgrade. Microsoft caută deja remedii, detalii în acest thread din forumul oficial Microsoft
  • unele device-uri ar putea intra într-un boot loop la primul restart sau după primul shut down inițiat de utilizator. Se poate evita prin dezactivarea fast boot. Dacă nu se rezolvă, e nevoie de un stick USB bootabil, cu care să faceți un boot în recovery mode pentru remediere.

Cum descarc Windows 10 build 17110?

Microsoft nu a oferit imagini ISO pentru acest build, el fiind disponibil imediat prin Windows Update pe PC-urile înrolate în Windows Insider Fast ring. În mod normal el este descărcat și instalat automat, dar îi puteți porni manual instalarea din Settings –> Update & security –> Windows Update, unde apăsați pe butonul Check for updates.

Resurse suplimentare

Cei interesați de lista completă a remediilor din acest build și de detalii privind noutățile pentru enterprise, pot accesa acest articol de pe blogul oficial Windows.

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Întrebări, idei și comentarii

Te rog să Intră în cont pentru a posta
avatar
1000
  Aboneză-te  
Anunță-mă când sunt comentarii noi

Întrebări și comentarii