IT's Tech Time!

Build nou Insider Preview în Fast Ring: 17112

Ne apropiem foarte rapid de lansarea următorului feature update al Windows 10, versiunea 1803 (martie 2018), care ve deveni public probabil undeva în aprilie. Microsoft a trecut la stabilizarea codului, fără a mai introduce caracteristici majore noi, nici în build-ul proaspăt lansat aseară, 17112 .

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview Build 17112 (RS4) pentru insiderii înrolați în Fast Ring.

Probleme cu Windows Mixed Reality în acest build

Există două probleme care afectează utilizarea Windows Mixed Reality în acest build. Realitatea mixtă Windows rulează la un framerate foarte mic (de 8-10 fps), ceea ce ar putea duce la disconfortul fizic al utilizatorilor. Și pot să apară multe crash-uri la pornire, care vor determina Windows Mixed Reality să nu funcționeze.

Pentru Insiderii care doresc să folosească Windows Mixed Reality Microsoft sugerează evitarea instalării acestui build. Puteți să întrerupeți primirea de build-uri Insider Preview accesând Settings –> Update & Security –> Windows Insider Program unde apăsați butonul Stop Insider Preview builds și selectați Pause updates for a bit.

Modificări generale, îmbunătățiri și remedii pentru PC

 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca la selectarea unei notificări după ce ați făcut o captură de ecran sau un clip dintr-un joc să se deschidă ecranul de pornire al aplicației Xbox în loc să se deschidă captura de imagine sau clipul.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca partițiile EFI și Recovery să fie listate în mod neașteptat în utilitarele pentru defragmentarea și optimizarea unităților.
 • S-a rezolvat o problemă cu optimizarea unităților de disc în Defragment and Optimize Drives, care nu a funcționat în build-urile recente.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea să apară o fereastră care rămâne neagră la desprinderea unui tab dintr-o fereastră Microsoft Edge, urmată de tragerea acestuia până la marginea superioară a ecranului, cu tragerea sa înapoi în jos și eliberarea acestuia.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca avertismentul de pe Windows 10 S, care apare când încercați să rulați programe clasice, din afara Magazinului Microsoft, prin lansare din File Explorer, să rămână blocată în spatele ferestrei File Explorer.
 • S-a eliminat un spațiu suplimentar inutil din panoul de navigare al File Explorer înainte de pictogramele chevron pentru extinderea / restrângerea folderelor.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca la focalizarea (click, apăsare) în interiorul Centrului de acțiuni, apăsând pe Esc, panoul Centrului de acțiune să nu fie închis.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca ShellExperienceHost să trezească periodic dispozitivele din hibernare dacă există dale dale active fixate în Start.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca navigarea la Setări –> Sistem –> Asistență pentru concentrare –>  Personalizați lista de priorități să „crape” aplicația Settings

Alte probleme cunoscute

 • IMPORTANT: Magazinul Microsoft poate fi complet nefuncțional sau să lipsească după upgrade-ul la acest build. Consultați această postare de pe forumul Microsoft pentru detalii și o posibilă soluție.
 • Dacă încercați să deschideți un fișier disponibil doar online din OneDrive, care nu a fost descărcat anterior pe computerul dvs. ( și care este marcat cu verde în File Explorer), PC-ul ar putea să se restarteze cu un Green Screen of Death (GSOD). Puteți rezolva această problemă făcând clic cu butonul din dreapta pe aceste fișiere și selectând Always keep on this device. Orice fișier la cerere din OneDrive care este deja descărcat pe PC trebuie să se deschidă fără probleme.
 • După instalarea acestui build, la prima repornire sau oprire inițiată de utilizator, un număr mic de dispozitive au trecut printr-un scenariu în care sistemul de operare nu reușește să se încarce în mod corespunzător și poate intra într-o buclă de reporniri. Pe PC-urile afectate, oprirea FastBoot poate ocoli problema. Altfel este necesar să creați un ISO bootabil pe o unitate USB, să porniți sistemul în Recovery Mode, ceea ce va permite ocolirea.
 • Când utilizatorul refuză accesul aplicației Filme & TV la biblioteca video (prin intermediul ferestrei pop-up sau prin setările de confidențialitate Windows), Filme și TV se va bloca atunci când utilizatorul va accesa tabul Personal.

Cum descarc Windows 10 build 17112?

Microsoft nu a oferit imagini ISO pentru acest build, el fiind disponibil imediat prin Windows Update pe PC-urile înrolate în Windows Insider Fast ring. În mod normal el este descărcat și instalat automat, dar îi puteți porni manual instalarea din Settings –> Update & security –> Windows Update, unde apăsați pe butonul Check for updates.

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Întrebări, idei și comentarii

Te rog să Intră în cont pentru a posta
avatar
1000
  Aboneză-te  
Anunță-mă când sunt comentarii noi

Întrebări și comentarii