IT's Tech Time!

CES 2017 – Lenovo prezintă familia ThinkPad X1

La CES 2017, Lenovo a anunțat o serie de device-uri Windows 10 extraordinare: familia ThinkPad X1, cu ThinkPad X1 Carbon, Yoga și Tablet și MIIX 720, o alternativă atractivă inspirată gama Surface Pro de la Microsoft.

La CES 2017, Lenovo a anunțat o serie de device-uri Windows 10 extraordinare: familia ThinkPad X1, cu ThinkPad X1 Carbon, Yoga și Tablet și MIIX 720, o tabletă atractivă inspirată de gama Surface Pro de la Microsoft.

ThinkPad X1 Carbon

Datele despre ThinkPad X1 Carbon au scăpat neoficial pe Internet încă din week-end, dar acum este oficial. ThinkPad X1 Carbon este disponibil în varianta clasică de culoare ThinkPad black sau într-o culoare nouă pentru Lenovo, Silver.

Device-urile cântăresc 1,13 kg și au autonomie de peste 15 ore.

Așa cum se vede și din clipul de mai sus, Lenovo preia trendul de creștere a dimensiunilor ecranului în paralel cu reducerea dimensiunilor carcasei, trend adoptat deja de Dell și de HP.

ThinkPad X1 Carbon vine cu două moduri de autentificare biometrică prin Windows Hello: cameră plus senzor de amprente.

Conectivitatea și extensibilitatea sunt remarcabile. Avem conectivitate LTE-A Wireless WAN și WiGig, plus opțiunile de docking USB/C Thunderbolt 3.

Prețurile încep de la 1349 USD, ThinkPad X1 Carbon urmând a fi disponibil din februarie.

ThinkPad X1 Yoga

Yoga este versiunea convertible a lui Carbon,  și este și el disponibil în versiunile neagră și argintie.

Principalele sale atu-uri sunt display-ul OLED 4K+tastatura îmbunătățită (wave keyboard  – tastele se retrag dacă nu folosești device-ul în mod laptop + protecție împotriva lichidelor) și stilusul reîncărcabil reproiectat, cu locaș special în interiorul device-ului.

Nu lipsesc nici aici soluțiile de andocare USB/C – Thunderbolt 3 sau WiGig și trebuie să menționăm neapărat încărcarea rapidă plus autonomia remarcabilă: o oră la priză asigură până la 12 ore de autonomie.

Device-ul vine cu Windows 10 Signature Edition, adică are Windows 10 preinstalat și configurat, curat, fără bloatware sau crapware adițional.

Prețurile sunt de la 1499 USD, ThinkPad X1 Yoga venind și el pe piață din februarie.

ThinkPad X1 Tablet

Tot acum debutează și o super-tabletă, ThinkPad X1 Tablet, care are o dotare inedită, anume un proiector încorporat:

ThinkPad X1 Tablet este un device modular care oferă extensii pentru porturi și până la 5 ore adiționale de autonomie pe baterie, precum și un proiector, așa cum am văzut mai sus și are procesoare Intel din ultima generație:

ThinkPad X1 Tablet va avea prețuri de la 949 USD și va fi disponibil din martie 2017.

Această nouă generație pentru gama ThinkPad de la Lenovo este prima care mă atrage în mod deosebit, ca și configurație, autonomie, cât și din punctul de vedere al designului. Sper să am norocul să testez în acest an noile device-uri (sau cel puțin tableta).

Idei și concluzii

Ce este și mai interesant însă e că Lenovo a lansat la CeS 2017 și alte 3 produse, despre care voi scrie separat: două laptopuri de gaming de top (Lenovo Legion Y720 și Lenovo Legion Y520), precum și un concurent Surface Pro, Miix 720.

De aici și ideea care mi-a venit văzând gama foarte mare de device-uri lansate de principalii producători acum, anume că predicțiile privind moartea pieței PC-urilor nu par să se adeverească. Principalul motiv, după mine, ar fi succesul Windows 10 și așteptările mari ale partenerilor OEM Microsoft de la Creators Update.

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!