Cum îmi Aleg Numele Domeniului Pentru Blog ?

Alegerea de a avea un domeniu propriu va face diferența la un moment dat pentru blogul dumneavoastră, vizavi de celelalte bloguri cu găzduire gratuită. Tocmai de aceea, aaceastă alegere nu trebuie făcută la întâmplare.

Domeniul pe care funcționează un blog este baza brandului pe care îl construiți, pentru că îl reprezintă și oferă calea spre acesta. Logic este atunci ca pentru o alegere inspirată să ținem cont de câteva lucruri esențiale.

Numele blogului trebuie să fie ușor de recunoscut între altele și imposibil de confundat în același timp. Alegerea unui nume pentru un blog este ca piatra de temelie pentru o casă.

Spre deosebire de alte lucruri, alegerea acestui nume trebuie planificată pe termen lung. Acordați-vă timpul necesar și gândiți-vă pe îndelete.

Abordări:

Dacă numele dumneavoastră este deja cunoscut și este chiar brandul personal, îl puteți folosi pentru domeniul blogului. Cu condiția să nu fi fost deja rezervat de o persoană cu același nume sau de cineva care v-a luat-o înainte doar pentru a vă vinde ulterior acel nume de domeniu la un preț de speculă 🙂

Alegeți un nume reprezentativ pentru activitatea despre care scrieți, căutați ceva original dar rămâneți la subiect.

Gândiți-vă și la acest aspect: dacă porniți cu un nume de domeniu și cititorii se obișnuiesc cu el, schimbarea lui ulterioară este cea mai proastă idee care poate să vă vină.

Acest lucru va duce la scăderea dramatică a audienței și a rangului blogului dumneavoastră în motoarele de căutare.

Domeniul trebuie să fie

  • Unic
  • Reprezentativ
  • Ușor de reținut
  • Scurt
  • Simplu (un cuvânt, fără cratime decât la nevoie)
  • Ușor de pronunțat

Termeni cheie in numele de domeniu

Așa cum alegeți un domeniu relevant pentru afacera dumneavoastră, la fel trebuie să gândiți și pentru un blog personal. La urma urmei și acesta poate fi o afacere ! Numele de domeniu trebuie să fie relevant vizavi de domeniul abordat, de activitatea prezentată sau viitorul conținut.

Este posibilă utilizarea mai multor cuvinte cheie scrise legat, dacă este necesară, cu condiția să nu sune artificial.

De exemplu cosmintataru.ro nu este nici prea lung nici prea scurt, este original, are legătură puternică la tema principală, e ușor de reținut, e valabil pe termen lung și mi-a plăcut pentru că transmite ce simt și gândesc vizavi de acest sistem de operare. Mai vreți ?

Cuvintele-cheie în numele domeniului spun oamenilor despre ce e vorba în articole, ajută la creșterea rangului în motoarele de  căutare și aceleași cuvinte cheie pot fi folosite ca text ancoră care să trimită spre blogul dumneavoastră.

Care au fost sau care vor fi criteriile dumneavoastră în alegerea numelui de domeniu ? Ce idee v-a venit vizavi de numele viitorului domeniu ?

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.