Cum descarc kiturile ISO Windows 10, 8.1 sau 7 direct de la Microsoft?

Recent am fost întrebat de mai mulți cititori de unde se pot descărca imaginile ISO pentru diverse versiuni Windows, drept pentru care am decis să postez acest ghid. Știind că în trecut kiturile de instalare Windows erau destul de greu de obținut, mulți utilizatori recurg și acum din obișnuință la torrente pentru a le descărca, deși nu mai este nevoie.

Personal recomand descărcarea pachetelor de instalare Windows doar de pe serverele Microsoft, pentru că este singura metodă de a ne asigura că descărcăm un pachet de instalare nemodificat de alții pentru scopuri obscure. de ceva timp încoace, pachetele de instalare pot fi preluate foarte simplu de pe site-ul Descărcare software, unde Microsoft oferă imagini ISO pentru Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10.
De fiecare dată când trebuie să reinstalăm Windows pe curat, pe lângă descărcarea driverelor importante de pe site-ul producătorului PC-ului/tabletei, kit-ul ISO este următorul lucru important de care avem nevoie.
Pentru cei care nu cunosc termenii de mai sus, ISO este un tip de fișier care conține tot pachetul de instalare (kit-ul) Windows. Formatul de fișier ISO este standardul folosit de programele de scriere pe DVD. În loc de a scrie kitul pe disc fișier cu fișier și de a face discul compatibil pentru a putea porni PC-ul de pe el (boot-abil) în operații separate, imaginea ISO (un tip special de arhivă) conține toate fișierele și, odată scrisă pe DVD, îl și face boot-abil din prima.
01-Kituri-Windows-de-la-Microsoft Odată ajunși pe pagina de mai sus, faceți click pe versiunea care vă interesează pentru a descărca imaginea Windows corespunzătoare. 1. De exemplu, dacă apăsați pe Windows 10, veți ajunge la pagina Descărcați Windows 10, de unde puteți descărca asistentul de upgrade sau instrumentul de creare a suportului fizic (Media Creation Tool), cu care puteți crea un kit pe USB, DVD sau în format ISO: 02-Kituri-Windows-de-la-Microsoft 2. Un click pe Windows 8.1 vă conduce la pagina Descărcați Windows 8.1, de unde se poate descărca instrumentul pentru creare a suporturilor fizice (Media Creation Tool) pentru Windows 8.1, cu care puteți face upgrade la Windows 8.1 sau puteți crea un kit pentru instalare pe curat: 03-Kituri-Windows-de-la-Microsoft 3. Un click pe link-ul pentru Windows 7 ne va duce la pagina Descărcați imagini de disc Windows 7 (fișiere ISO), unde, spre deosebire de celelalte versiuni, aveți nevoie de cheia de instalare Windows 7 pentru a putea descărca imaginea.
Pentru cei care au cumpărat Windows 7 retail (la raft), cheia de produs este disponibilă în cutia produsului. Dacă ați pierdut-o, puteți să o recuperați de pe PC-ul unde aveți Windows 7 instalat folosind un instrument simplu.
După verificarea cheii de produs veți vedea afișate link-urile de descărcare pentru Windows 7 pe 32 și respectiv 64 de biți. Odată descărcată imaginea dorită, puteți folosi Windows 7 USB/DVD Download Tool pentru a crea un kit boot-abil USB sau DVD. De remarcat că pentru Windows 7 imaginile oferite permit reinstalarea acestui sistem de operare doar folosind o cheie retail, nu una OEM (de Windows preinstalat). Dacă aveți un PC care a venit cu Windows 7 preinstalat, verificați disponibilitatea discurilor de instalare Windows 7 cu furnizorul dumneavoastră sau pe site-ul producătorului.

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.