IT's Tech Time!
1164-485-OneDrive

Ignite: OneDrive va reveni la sistemul cu fișiere „surogat”

Prima zi a conferinței Ignite a adus și această știre privind revenirea la sistemul cu fișiere „surogat” în OneDrive, caracteristică la care Microsoft a renunțat odată cu lansarea Windows 10.

Prima zi a conferinței Ignite a adus și această știre privind revenirea la sistemul cu fișiere „surogat” în OneDrive, caracteristică la care Microsoft a renunțat odată cu lansarea Windows 10.

Caracteristica va fi readusă sub un nou nume, On-Demand Sync (Sincronizare la cerere) și va permite economisirea de spațiu pe dispozitivele mobile cu Windows 10.

Dacă vă aduceți aminte, OneDrive placeholders înlocuiau fișierelor reale din OneDrive cu fișiere-surogat care semnalizează existența fișierelor reale în cloud, fără a le descărca pe spațiul de stocare al dispozitivului decât atunci când este necesar. Microsoft a renunțat la placheolders într-unul dintre primele build-uri Technical Preview ale Windows 10 pe motivul că mulți utilizatori erau încurcați de această funcționalitate OneDrive, care descărca doar anumite fișiere și foldere pe device sau pe PC, celelalte fiind stocate doar online.

Compania a explicat că unii utilizatori nu au înțeles de ce nu puteau accesa anumite documente sau fișiere atunci când dispozitivul lor nu era conectat la Internet. Revenirea la sistemul OneDrive placeholders a fost speculată de ceva vreme pe mai multe site-uri de tehnologie, dar acum ea a fost confirmată de Microsoft. Ce nu se știe este când anume se va și produce. Este de așteptat să vedem implementarea On-Demand Sync în build-ul milestone Redstone 2, undeva în prima jumătate a anului viitor, cu posibilitatea testării anticipate prin programul Windows Insider.

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Întrebări, idei și comentarii

Te rog să Intră în cont pentru a posta
avatar
1000
  Aboneză-te  
Anunță-mă când sunt comentarii noi

Întrebări și comentarii