IT's Tech Time!

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115 în Fast Ring

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115, un build de test RedStone 4 din Fast Ring pentru următoarea versiune Windows 10, 1803, care nu este departe.

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115, un build de test RedStone 4 din Fast Ring pentru următoarea versiune Windows 10, 1803, care nu este departe.

Nou: o așezare nouă pentru setările de confidențialitate în experiența de instalare

Cea mai importantă schimbare este una experimentală, prin care Microsoft vrea să testeze o interfață nouă a setărilor de confidențialitate din procesul de instalare  Windows 10.

În această primăvară, Microsoft va lansa o actualizare la Windows 10 care va include schimbări pentru setările de confidențialitate din experiența de instalare. Noul design oferă informații clare și concise pentru a ajuta utilizatorii să facă alegeri bazate pe confidențialității lor și oferă două setări noi pentru Inking & Typing și Find my device. Mai multe detalii despre schimbare pot fi găsite într-un articol de blog dedicat.

Modificări generale, îmbunătățiri și remedii pentru PC

 • S-a rezolvat problema cu GSOD la deschiderea unui fișier care a fost disponibil numai online de la OneDrive, fără ca el să fi fost descărcat anterior pe PC (marcat cu verde în File Explorer).
 • S-a rezolvat problemele de boot nefuncțional sau cu boot loop după instalare, la prima repornire sau oprire făcută de utilizator.
 • S-a rezolvat problema cu lipsa sau nefuncționarea Microsoft Store după upgrade la cel mai nou build.
 • S-a rezolvat problema cauzată de accesul restrâns al aplicației Film și TV la biblioteca dv. video (prin fereastra de tip pop-up „Permiteți Filme și TV să acceseze biblioteca dvs. video?” sau prin setările de confidențialitate Windows), care făcea ca aplicația Film și TVcrape când utilizatorul accesa tabul Personal.
 • S-au reolvat două probleme cu impact asupra Windows Mixed Reality din build-ul anterior (Windows Mixed Reality rula la un framerate mic (de 8-10fps) și aplicația Windows Mixed Reality crăpa la lansare).
 • S-a rezolvat o problemă din builduri recente, care împiedica afișarea secțiunii de Mesaje directe de pe site-ul Twitter.com în Microsoft Edge.
 • S-a rezolvat o problemă din builduri recente care făcea necesară utilizarea touchpad-ului de precizie de pe dispozitive pentru a putea deplasa cursorul pe ecran cu un mouse extern.
 • S-a rezolvat o problemă care a afectat layout-ul ceh al tastaturii cu atingere, care făcea ca numerele din vizualizarea & 123 să nu poată fi inserate în aplicațiile UWP.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca input-ul touch să nu funcționeze pentru bara de defilare vertială din Timeline.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca o actualizare eșuată a unei aplicații putea avea ca rezultat scoaterea aplicației din poziția în care a fost fixată pe bara de sarcini.
 • S-a rezolvat o problemă din ultimele câteva builduri care făcea ca după lansarea, minimizarea și apoi închiderea aplicațiilor UWP de mai multe ori, nu s-au mai putut lansa aplicații UWP.

Probleme cunoscute

În acest moment Microsoft nu știe de probleme existente în acest build, urmând să anunțe dacă vor fi descoperite prin feedback-ul Insiderilor.

Săptămâna aceasta nu cred că vom mai vedea build-uri noi, pentru că peste 50 de Windows Insider MVPs sunt în Campusul Microsoft din Redmond, la MVP Summit.

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Întrebări, idei și comentarii

Te rog să Intră în cont pentru a posta
avatar
1000
  Aboneză-te  
Anunță-mă când sunt comentarii noi

Întrebări și comentarii