IT's Tech Time!
Terry-Windows-10

Microsoft aliniază ciclurile de suport pentru Office 365 și Windows 10, dar și update-urile de caracteristici

Până acum abordarea agilă a Microsoft cu privire la suportul pentru software, cunoscută ca Windows as a Service – valabilă și pentru alte produse și servicii proprii – a fost una destul de greu de urmărit și de anticipat pentru profesioniștii IT. Acum lucrurile se schimbă și este o schimbare pozitivă.

Până acum abordarea agilă a Microsoft cu privire la suportul pentru software, cunoscută ca Windows as a Service – valabilă și pentru alte produse și servicii proprii – a fost una destul de greu de urmărit și de anticipat pentru profesioniștii IT. Acum lucrurile se schimbă și este o schimbare pozitivă.

Dacă ne uităm la istoricul Windows 10, de la lansare și până astăzi am avut 3 update-uri majore cu caracteristici noi (echivalentul versiunilor Windows din trecut). În zona Office 365, însă, actualizările care aduc caracteristici noi vin lunar pentru abonați. Dacă la Office a existat în cele din urmă o cadență predictibilă, în cazul Windows a fost destul de greu de anticipat numărul real de feature updates, pentru că, măcar în aparență, Microsoft nu a avut un program clar de lansări. Se vorbea la un moment dat despre 3 feature updates pe an, dar cadența de două feature updates pe an pentru Windows 10 este cadența pe care compania își propune să o respecte de acum încolo.

Anunțul făcut astăzi de Microsoft expune planul companiei de a alinia Windows și Office la aceeași cadență de lansări și cicluri de suport, intenția fiind aceea de a standardiza perioadele în care aceste feature updates pot fi așteptate. Adițional, System Center Configuration manager, instrumentul cel mai important pentru planificarea, gestionarea și deploymentul update-urilor spre clienți va avea și el același ciclu de suport /lansare, pentru a avea în permanență suport pentru cele mai noi caracteristici Windows / Office.

Aliniem modelele de servicing pentru Windows 10, Office 365 ProPlus și System Center Configuration Manager pentru clienții noștri, în special pentru cei cu Secure Productive Enterprise.

Iată mai multe detalii.

  • Windows este angajat de acum într-o agendă predictibilă cu două lansări anuale, în lunile martie și septembrie ale fiecărui an, aliniindu-se cu  Office 365 ProPlus. Următorul update cu caracteristici noi pentru Windows 10 este planificat pentru septembrie 2017.
  • Fiecare lansare feature update pentru Windows 10 va fi suportată și actualizată timp de 18 luni. Acest plan este consistent cu abordarea noastră curentă pentru Windows 10, dar aduce mai multă claritate și predictibilitate în organizații prin alinierea cu Office 365 ProPlus.
  • Adițional, System Center Configuration Manager va suporta acest model aliniat de actualizări pentru Office 365 ProPlus și Windows 10, făcându-le pe ambele mai ușor de distribuit și de menținut la zi.

Este de așteptat ca această standardizare prin aliniere să fie foarte bine primită de profesioniștii IT, care trebuie să planifice implementarea update-urilor care aduc noi caracteristici în paralel cu pregătirea utilizatorilor pentru schimbările introduse de ele. Acum, ciclurile de planificare, pregătire, implementare și cele de training vor fi comasate într-un ciclu comun, ceea ce va economisi timp și bani.

Resurse:

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!