IT's Tech Time!

Microsoft To-Do înlocuiește Wunderlist, vine pe toate platformele

Microsoft a lansat versiunea preview pentru To-Do, înlocuitoarea aplicației Wunderlist, un task manager inteligent cross-platform.

Microsoft a lansat versiunea preview pentru To-Do, înlocuitoarea aplicației Wunderlist, un task manager inteligent cross-platform. Pentru moment, aplicația este disponibilă ca preview, și va primi îmbunătățiri pe măsură ce Microsoft continuă să o dezvolte.

 

Ce este Microsoft To-Do?

To-Do ajută utilizatorii să creeze liste pentru orice activități, fie ele de serviciu, fie pentru acasă, fie pentru timpul liber, etc. Utilizatorii își pot planifica sarcinile stabilind memento-uri, date-limită, adăugând note și personalizând listele cu scheme de culoare.

Task managerul To-Do este realizat de echipa aplicației Wunderlist, și vrea să aducă o metodă mai personală și mai intuitivă de a ajuta utilizatorii să fie organizați pentru a exploata la maxim timpul disponibil.

Spre deosebire de Wunderlist, Microsoft To-Do este integrată cu Office 365 și are la bază un algoritm inteligent care are ca scop simplificarea gestionării sarcinilor și creșterea productivității.

Există cerințe speciale pentru a putea folosi Microsoft To-Do?

Versiunea inițială a articolului de pe blogul Office 365 prin care Microsoft anunța disponibilitatea acestei aplicații conținea câteva informații care mi-au atras atenția. Astfel, se specificau următoarele: pentru a putea folosi Microsoft To-Do utilizatorii trebuie să dețină un abonament Office 365 Home, Personal, Business Essentials, Business Premium sau Enterprise E1, E3 ori E5.  Cu toate acestea nu este obligatoriu să ai un abonament Office 365 pentru a folosi aplicația, care funcționează și cu un cont Microsoft simplu, fapte confirmate de testele mele și ale altor utilizatori, precum și de Microsoft.

Compania are într-adevăr în lucru integrarea To-Do cu alte servicii Office 365 începând cu Outlook, mai precis cu funcționalitatea Outlook Tasks.

Îmi pot migra listele și datele din Wunderlist în Microsoft To-Do?

Ce este interesant este că migrarea datelor din vechiul cont Wunderlist nu se face automat, Microsoft optând în schimb pentru un asistent de migrare online care funcționează foarte bine.

Eu am reușit migrarea listelor personale fără dificultate, acestea fiind imediat disponibile atât pe PC, cât și pe Windows 10 Mobile și pe Android.

Limbajul de design este interesant și atractiv. Bănuiesc că sunt incluse elemente tipice pentru Project Neon, viitoarea grafică de shell de la Microsoft. Chiar dacă greșesc, iconițele și așezarea elementelor mi se par foarte inspirate. Mai greu cu accesarea setărilor, care se poate face prin apăsarea pe numele utilizatorului, în partea de sus a aplicației. Iată și capturile de pe Android și Windows 10 Mobile:

Ce se va întâmpla cu aplicația Wunderlist?

Aceasta va fi retrasă la un moment dat de Microsoft, iar până atunci nu va mai primi actualizări de nici un fel, dar Microsoft se va asigura că datele utilizatorilor care încă preferă Wunderlist sunt în siguranță.  Dacă vă întrebați de ce Microsoft nu a făcut pur și simplu un rebranding în loc de o aplicație nouă, așa cum scrie și Mary Jo Foley pe ZDNET, cred că a fost mai ușor să integreze o aplicație nouă cu Office 365 decât să modifice în acest sens aplicația existentă.

De altfel Microsoft subliniază atuu-rile To-Do legate de Office 365:

Fiind singura aplicație tip task manager construită pe un cloud enterprise, To-Do oferă securitatea avansată la care utilizatorii Office 365 se așteaptă. Datele sunt criptate în tranzit și cât sunt stocate, iar To-Do este servit din rețeaua globală de datacentere Microsoft. Pentru clienții comerciali, profesioniștii IT pot activa preview-ul To-Do din Office 365 admin center.

Ce va face Microsoft în continuare cu aplicația To-Do?

În lunile următoare, Microsoft va porta elementele preferate ale utilizatorilor din Wunderlist în To-Do. Pentru moment sunt incluse în plan partajarea listelor, aplicații pentru Mac, iPad și tablete Android, dar și alte integrări cu alte servicii Microsoft.

Cum pot testa Microsoft To-Do?

Versiunile preview ale noii aplicații Microsoft To-Do sunt disponibile pentru iPhone, telefoane Android, Windows 10 și Windows 10 Mobile (UWP) dar și pe Web. (Vor urma curând versiuni pentru Mac, iPad și tablete Android).

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!