IT's Tech Time!

Podcast Windows fără limite – episodul 57 – 27.07.2015

Akg K240

Astăzi avem o misiune grea: o recapitulare Windows 10 înaintea lansării din 29 iulie. Vin, ca de obicei și cele mai interesante știri ale săptămânii trecute și ... un indiciu pentru un foarte apropiat concurs la care veți putea câștiga o tabletă 3G cu Windows 10 ! Acesta este episodul 57 al podcastului Windows fără limite înregistrat luni, 27 iulie 2015.

Windows 10 … un Windows pentru cei care vor să facă mai mult la modul natural

Suntem la două zile distanță de lansarea primei versiuni publice a Windows 10, punct în care demarează și upgrade-ul gratuit la acest sistem de operare. De aceea astăzi am recapitulat cele mai importante informații despre Windows 10 și despre acest upgrade gratuit pe care vi-l recomand cu toată fermitatea, pentru că merită ! Avem și în acest episod foarte multe știri de la Microsoft dintre care amintesc aici pe scurt despre:

 • Microsoft a demarat luni campania publicitară pentru lansarea Windows 10
 • Windows 8.1 RT Update 3 va aduce doar un meni Start similar celui din Windows 10
 • Windows Threshold 2 vine peste trei luni și se va axa pe optimizări funcționale
 • În lunile următoare, Cortana își va extinde raza de acțiune
 • Pe 20 iulie Microsoft a lansat Visual Studio 2015 și platforma .NET v 4.6
 • Marțea trecută Microsoft a actualizat unele aplicațiile universale proprii
 • AMD a anunțat un nou procesor optimizat pentru Windows 10
 • Noile procesoare Intel din seria Skylake aduc sporuri importante de performanță
 • Surface 3 cu 4G LTE a fost lansat în Statele Unite
 • Google lansează un plugin OneDrive pentru Microsoft Office

Pentru detalii ...

afișați notele asociate acestui episod

Windows 10 … un Windows pentru cei care vor să facă mai mult la modul natural

În această parte a podcastului am comentat despre:

 • cerințele de sistem Windows 10
 • funcționalitățile care se pierd prin upgrade la Windows 10,
 • cine se califică pentru acest upgrade și în ce condiții,
 • edițiile pe care le veți după upgrade,

și despre multe alte întrebări la ordinea zilei despre noul sistem de operare de la Microsoft, la care am oferit răspunsuri într-un articol separat:

Știri pe scurt

Microsoft a demarat luni campania publicitară pentru lansarea Windows 10

Am văzut atunci primele clipuri, realizate cu copii din Maroc, Thailanda, Islanda, Anglia și din Statele Unite. Acestea transmit mesaje despre cum face Windows posibilă obținerea de noi rezultate pentru persoane, instituții sau companii și despre cum tehnologia ar trebui să fie mai aproape de natural, de firesc și mai intuitivă, adaptându-se la nevoile oamenilor. Ideea principală care răzbate din aceste clipuri este că Windows 10 aduce o cale și mai firească de a face lucrurile.

Windows 8.1 RT Update 3 va aduce meniul Start

Actualizarea pe care Windows RT o primiște în toamnă va aduce doar o parte limitată din funcționalitatea Windows 10 pe dispozitivele cu acest sistem de operare. Codul folosit pentru meniul Start din Windows RT va reutiliza vechea interfață a meniului Start din Windows , care a fost scoasă pe când Windows 8 era la primele build-uri publice. Aceasta este principala noutate cunoscută până acum despre acest update. Pe de altă parte, site-ul WinBeta mai spune că spre deosebire de ceea ce avem în Windows 10, aplicațiile Metro de pe Windows RT nu vor rula în ferestre, ele urmând să ocupe tot ecranul, ca și până acum.

Windows Threshold 2 vine peste trei luni și se va axa pe optimizări funcționale

Windows Treshold 2 (cunoscut și ca nume de cod Redmine) va veni în toamnă (cel mai probabil în octombrie) și va aduce optimizări funcționale pentru Windows 10, fără prea multe caracteristici noi.

În lunile următoare, Cortana își va extinde raza de acțiune

Odată cu Windows 10. asistenta digitală va ajunge pe 29 iulie în Franța, Italia, Germania și Spania, iar în lunile următoare, dacă veți folosi build-uri din programul Windows Insider, în Japonia, Australia, Canada și India (în limba engleză). Spre sfârșitul anului la această listă se vor adăuga state cum ar fi Brazilia, Mexic și Canada (în franceză).

Pe 20 iulie Microsoft a lansat Visual Studio 2015 și platforma .NET v 4.6

Lunea trecută Microsoft a anunțat lansarea Visual Studio 2015 și a platformei .NET 4.6, care vin cu sute de caracteristici noi la dezvoltarea pentru desktop, web, mobil, cloud și așa mai departe Pe lângă Visual Studio și noua versiune .NET, Microsoft a lansat tot acum versiuni noi de C# și VB.NET

Tot lunea trecută Microsoft a lansat un nou update pentru Windows 10

Acest pachet a rezolvat o vulnerabilitate în sistemul de operare Windows care ar fi permis unui hacker executarea de cod de la distanță pe PC-urile afectate după deschiderea unui document modificat sau după accesarea unui site cu malware care conținea fonturi OpenType. Pe lângă aceste remedii, update-ul KB 30 7466 7 a adus și unele îmbunătățiri funcționale în Windows 10.

Marțea trecută Microsoft a actualizat unele aplicațiile universale proprii

Pregătirile pentru lansarea Windows 10 au continuat marțea trecută cu actualizări pentru unele aplicații universale de la Microsoft, mai precis pentru versiunile mobile ale Word, PowerPoint, Excel, OneNote, pentru Outlook Mail and Calendar, Calculator și Camera Windows.

Noi modificări în aplicațiile universale Microsoft pentru Windows 10

A doua serie de actualizări pentru aplicațiile Windows 10 de la Microsoft a vizat marțea trecută următoarele titluri: Get Office, 3D Builder, Outlook Mail and Calendar, OneNote și Magazinul Windows.

AMD a anunțat un nou procesor optimizat pentru Windows 10

Chipul face parte din seria A-Series și combină un CPU cu consum redus alături de un procesor grafic mobil Radeon. Partea de CPU are 4 nuclee cu o viteză de tact de până la 3,9 GHz și 6 nuclee video la 757 MHz. AMD susține că în cazul aplicațiilor compatibile, puterea de calcul va fi împărțită între partea de procesor și cea grafică.

Noile procesoare Intel din seria Skylake aduc sporuri importante de performanță

Având numele de cod Skylake, procesoarele dezvoltate în prezent de Intel vor fi lansate pe parcursul acestui an. Producătorul promite sporuri semnificative de performanță pentru chipurile care urmează seriei Broadwell. Astfel, pentru CPU, sporul de performanță va fi de 17%, iar pe partea de grafică unul de 41%. Toate acestea cu o durată de viață mai lungă cu până la 30 la sută a bateriei.

Îmbunătățirile Bing Maps înlesnesc salvarea locațiilor

Am vorbit recent despre o serie de îmbunătățiri care urmau să fie aduse serviciului Bing Maps, iată că acestea sunt acum introduse. Astfel, în Bing Maps Microsoft evidențiază mai bine locațiile, care sunt mai ușor de utilizat. Acum locațiile Acasă, Serviciu și cele Favorite sunt sincronizate între Bing Maps, Cortana și aplicația universală Maps de pe device-urile cu Windows, iar salvarea unei locații este și ea simplificată. Tot acum se pot crea și partaja colecții de locații, ceea ce sună destul de interesant.

Surface 3 cu 4G LTE a fost lansat în Statele Unite

Noul model este disponibil în Statele Unite prin AT&T și poate fi achiziționat cu 400 de dolari împreună cu orice telefon Lumia din planul AT&T Next. Modelul vine cu abonamentul Office 365 Personal, oferit gratuit timp de un an, are 64 GB stocare internă și acceptă carduri microSD de până la 128 GB.

Google lansează un plugin OneDrive pentru Microsoft Office

Mișcarea este puțin surprinzătoare dar iată că Google a trecut peste orice în acest caz și a postat acest plugin, prin care încearcă să-și promoveze serviciul de stocare propriu. Găsiți link-ul de descărcare în notele emisiunii: Google Drive Plugin

Microsoft deschide accesul API pentru celebrul site If This Then That

Utilizatorii avansați pot pune acum și mai bine Internetul la treabă cu ajutorul automatizărilor de pe siteul IF THIS THEN THAT, unde Microsoft permite interconectarea cu Office 365 din Office 365 Mail,  OneDrive for Business, Calendar și Contacte. Am inclus în notele emisiunii link-uri spre cele 4 canale Office și spre pagina oficială Microsoft de pe site-ul IFTT.COM

Noi schimbări la Microsoft

Săptămâna aceasta Panos Panay a fost promovat de la Surface la conducerea diviziei hardware premium de la Microsoft, care include Surface, Windows Phone, Xbox, Surface Hub, Microsoft Band și HoloLens. David Treadwell, Corporate Vice President la Windows Engineering, un veteran cu 26 de ani la Microsoft va părăsi grupul Windows pentru a trece la Cloud and Enterprise. Tot săptămâna trecută, Microsoft a decis să combine echipele OneDrive/Sharepoint și Outlook/Exchange cu serviciile Office 365 Shared și Yammer sub conducerea Corporate Vice President-ului Rajesh Jha.

Skype pentru Android a ajuns la versiunea 5.6

Și a primit o serie de îmbunătățiri de interfață, care – spune Microsoft – permit vizualizarea mai multor chat-uri dintr-o singură privire, introduc avatarurile rotunde și fac citirea mesajelor pe chat mult mai ușoară pentru ochi. Am inclus și un link pentru descărcarea aplicației din Google Play Store în notele emisiunii: download

Vineri Microsoft a mai lansat un hotfix de securitate pentru Windows 10

KB 30 74 679 este numărul acestui update, care rezoplvă unele probleme de securitate, fără a adăuga funcționalități noi.

Microsoft anunță un preview Skype pentru aplicațiile Messaging, Phone și Video

Ceva mai devreme anul acesta, Microsoft a confirmat că plănuiește lansarea unei aplicații de Mesagerie pentru Windows 10, care va veni cu experiențe Skype integrate. Printr-un update al articolului de blog inițial, compania oferă detalii despre aceste planuri: Astfel, după retragerea aplicației universale Skype, Microsoft a cerut în iunie utilizatorilor să treacă la Skype pentru desktop, urmând ca în această vară să lanseze un preview pentru experiențele universale Skype asociate aplicațiilor Messaging, Phone și Video. Aceste noi aplicații vor simplifica efectuarea de apeluri sau discuțiile prin chat, in timp ce utilizatorii care doresc vor putea folosi Skype pentru desktop în continuare.

Participanții la programul Windows Insider trebuie să facă upgrade la build-ul 10240 pentru a avea acces la Magazinul Windows

Sâmbătă, Microsoft a trimis spre participanții la programul Windows Insider o notificare prin care îi anunță că pentru a putea folosi Magazinul Windows trebuie să facă upgrade la Windows 10 build 10240. Microsoft mai spune că prin actualizările recente ale aplicației Windows Store, stabilitatea și performanțele acesteia au crescut semnificativ. Verificațo versiunea afișată în Magazinul Windows de pe PC accesând Settings. Aceasta trebuie să fie 2015.7.22.2 sau mai mare.

Sâmbătă Microsoft a lansat un update de firmware pentru Surface Pro 3, Surface 3 și Surface Pro 2

Pentru Surface Pro 3 îmbunătățirile sunt pentru Windows 10 și conțin un driver optimizat pentru grafica Intel, un update pentru driverul audio, care optimizează experiența Cortana și un update pentru driverul USB, care optimizează consumul de energie al sistemului. Pentru Surface 3 există – de asemenea doar pentru Windows 10 – un update UEFI care adaugă caracteristici noi pentru display și alte elemente și un driver video optimizat Pentru modelul 4G LTE al Surface 3 există de asemenea un update – exclusiv pentru Windows 8.1 – pentru UEFI, care îmbunătățește conectivitatea mobilă de bandă largă, și o serie de drivere USB noi care au același scop – performanța mobilă broadband. Surface Pro 2 a primit de asemenea un update exclusiv pentru Windows 10 – un update pentru driverul video HD și un driver Surface Integration, care rezolvă probleme cu revenirea necontrolată la starea activă din starea de repaus (sleep).

Ascultați / descărcați acest episod mai jos:

Cât de util a fost acest articol?

Apasă o stea pentru a vota!

Evaluare medie / 5. Voturi:

Momentan nu sunt voturi! Dă tu unul!

Pentru că ai găsit acest articol folositor ...

Promovează-l prin Social Media. Mulțumesc!

Îmi pare rău că nu ți-a fost de folos!

Hai să facem articolul mai bun împreună!

Cum aș putea îmbunătăți articolul?

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

Pe acest site folosim cookies ca să-ți reținem setările și pentru analiza statistică a vizitelor în vederea livrării de conținut interesant și folositor. Selectează-ți acum preferințele pentru utilizarea acestora conform politicii noastre pentru cookies.

Închiderea acest mesaj sau continuarea navigării vor fi considerate ca un acord pentru utilizarea de cookies.

Privacy Settings saved!
Opțiuni confidențialitate

Aproape toate site-urile folosesc cookies pentru a interacționa cu navigatorul tău web, pentru a stoca sau prelua unele informații tehnice în format cookie. Vezi opțiunile cookies pentru TechTime.ro.

Aceste cookies sunt obligatorii pentru buna funcționare a site-ului și nu pot fi dezactivate pe acest server.

In order to use this website we use the following technically required cookies
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!