Ce să fac ? Windows nu vede toată memoria RAM

Odată cu ieftinirea memoriei RAM, tot mai mulți utilizatori instalează module adiționale de memorie, pe lângă minimul tipic generalizat de 2-3 GB furnizat cu PC-urile moderne. Este normal, de vreme ce limitele permise de sistemele de operare client au crescut de la o versiune la alta. Cu toate acestea, foarte des utilizatorii se întreabă unde merge diferența de RAM care apare între cantitatea instalată și cea utilizabilă.

Continuare

Ce este System-on-a-Chip (SoC) ?

System On A Chip

Cerințele pentru chipurile și procesoarele de astăzi sunt adesea foarte mari. Chiar și cel mai ”simplu” device inteligent trebuie să fie capabil de a executa mai multe sarcini simultan. Imaginați-vă că și un simplu e-mail cu fotografii trimis de pe smartphone implică o minimă prelucrare grafică plus atașarea la mesaj, de exemplu. Ca să nu mai vorbim de postarea pe internet a unui clip video abia înregistrat. Lucrurile pot părea simple dar nu întotdeauna este așa.

Continuare

Windows – 32 bit versus 64 bit

32bit-versus-64bit

Mai toată lumea a auzit de sisteme de operare pe 32 de biți și pe 64 de biți, dar nu întotdeauna este clar care sistem de operare e potrivit pentru care calculator/utilizator. Dacă vă întrebați ce Windows să folosiți, pe 32 sau pe 64 de biți, atunci acest articol vă va ajuta să decideți ce vi se potrivește mai bine.

Continuare

Windows – comenzi generale de la tastatură

Comenzile rapide de la tastatură (cunoscute drept shortcut-uri) sunt combinații de două sau mai multe taste care pot fi utilizate pentru a executa o acțiune pentru care în mod normal ar fi nevoie de mișcări și click-uri de mouse. Shortcut-urile pentru tastatură pot ușura modul în care interacționăm cu PC-ul și ne pot crește viteza de lucru. Este adevărat că fiecare program are propriile combinații de taste, pe lîngă o serie de combinații care sunt standard pentru Windows și în general pentru majoritatea programelor. Pe măsură ce lucrezi tot mai mult cu anumite programe, poți învăța seturile de comenzi rapide. Evident, dacă ai o memorie bună 🙂 Oricum, repetiția este mama învățării.

Am selectat un set general de comenzi de la tastatură valabile în Windows și în foarte multe aplicații pe care vi-l pun la dispoziție în continuare.

Continuare