Cum se activează, dezactivează sau particularizează sunetele de notificare ale Windows 10

Particularizarea-sunetelor-de-notificare-in-windows-10

Sunetele de notificare ale Windows 10 au rolul de a ne avertiza sonor despre evenimentele în desfășurare. Astfel, dacă sunt configurate în acest fel, sistemul va reda un sunet specific pentru fiecare eveniment important, cum ar fi atingerea nivelului critic de descărcare a bateriei laptopului, recepționarea unui email sau detectarea unui dispozitiv nou.

Continuare

Windows – 32 bit versus 64 bit

32bit-versus-64bit

Mai toată lumea a auzit de sisteme de operare pe 32 de biți și pe 64 de biți, dar nu întotdeauna este clar care sistem de operare e potrivit pentru care calculator/utilizator. Dacă vă întrebați ce Windows să folosiți, pe 32 sau pe 64 de biți, atunci acest articol vă va ajuta să decideți ce vi se potrivește mai bine.

Continuare

Windows – comenzi generale de la tastatură

Comenzile rapide de la tastatură (cunoscute drept shortcut-uri) sunt combinații de două sau mai multe taste care pot fi utilizate pentru a executa o acțiune pentru care în mod normal ar fi nevoie de mișcări și click-uri de mouse. Shortcut-urile pentru tastatură pot ușura modul în care interacționăm cu PC-ul și ne pot crește viteza de lucru. Este adevărat că fiecare program are propriile combinații de taste, pe lîngă o serie de combinații care sunt standard pentru Windows și în general pentru majoritatea programelor. Pe măsură ce lucrezi tot mai mult cu anumite programe, poți învăța seturile de comenzi rapide. Evident, dacă ai o memorie bună 🙂 Oricum, repetiția este mama învățării.

Am selectat un set general de comenzi de la tastatură valabile în Windows și în foarte multe aplicații pe care vi-l pun la dispoziție în continuare.

Continuare