IT's Tech Time!

Video Microsoft: aflați ce e nou în Office 365 – ediția decembrie 2016

Jim Naroski ne aduce cele mai recente știri despre îmbunătățirile aduse serviciilor Office 365 în luna noiembrie din 2016.

Jim Naroski ne aduce cele mai recente știri despre îmbunătățirile aduse serviciilor Office 365 în luna noiembrie din 2016. Acesta este primul articol dintr-o nouă serie aici, pe Windows Insider România, de unde nu pot lipsi nici știrile despre Microsoft Office 365! În această ediție:

Microsoft Teams

 • Microsoft Teams –  CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a lansat pe 2 noiembrie Microsoft Teams, cea mai nouă soluție de colaborare prin chat în Office 365 de la Microsoft care …

aduce la un loc oamenii, conversațiile și conținutul, pentru ca oamenii să colaboreze și să obțină rezultate mai bune.

https://www.youtube.com/watch?v=gbC9RC5lShs De remarcat integrarea foarte bună cu Office 365 (fișiere stocate în SharePoint, notițele din ședințe merg în OneNote iar analizele Insight vin din Power BI).

Resurse suplimentare despre Microsoft Teams:

Iconițe și Scalable Vector Graphics (SVG-uri) în aplicațiile Office

Resurse:

De notat că pe lângă SVG, echipa Office pregătește inserarea de obiecte 3D în documente.

Microsoft Access este disponibil acum în planurile Office 365 Business și Business Premium, cu caracteristici îmbunătățite

 • Pe 4 noiembrie, Microsoft a anunțat că Access va fi inclus în planurile Office 365 Business și Business Premium și că echipa Office introduce surse de date adiționale integrabile cu Access pentru abonații Office 365 ProPlus, E3 și E5.
 • Un nou set de conectori de date pentru enterprise va fi disponibil în Microsoft Access la începutul anului 2017. Acesta include conectivitate cu OData, Dynamics CRM, Salesforce și Amazon Redshift cu și mai mulți conectori în pregătire. Aceste facilități vor permite clienților să integreze și să extindă Access în alte zone de soluții și baze de date pentru companii.

Resurse

Suport pentru Touch Bar pe MacBook Pro

Pe MacBook Pro, cele mai utilizate comenzi Office sunt mutate în Touch Bar, comenzile disponibile modificându-se dinamic în funcție de context.

 • De exemplu, în Microsoft Word, Touch Bar vă premite lucrul în modul Word Focus Mode, o experiență complet nouă care ascunde toate interfețele Ribbon de pe ecran, pentru ca utilizatorul să se poată concentra asupra documentului.
 • În PowerPoint, comenzile de pe Touch Bar permit manipularea facilă a textului și a elementelor grafice direct de la tastatură.
 • În Excel, tastarea unui semn egal într-o celulă afișează imediat cele mai recent folosite funcții în Touch Bar.
 • În Skype for Business, Touch Bar permite activarea camerei, oprirea microfonului sau chiar partajarea desktopului direct de pe tastatură

Resurse

Noutăți Skype for Business

Pe 27 octombrie, Microsoft anunța disponibilitatea Skype For Business pe Mac. Clientul SFB pentru Mac oferă redare video pe tot ecranul și o experiență imersivă la vizualizarea și partajarea de conținut. Caracteristici deja familiare utilizatorilor SFB de pe Windows vin acum și pe Mac, printre care:

 • Acțiuni pentru ședință – permit oprirea microfonului, adăugarea de participanți, trimiterea de mesaje instant către colegi și partajarea ecranului.
 • Indicatorii de status / prezență – semnalizează celorlalți disponibilitatea dv., și viceversa.
 • Video de înaltă definiție, pe tot ecranul, pentru o experiență mai plăcută în ședințe.
 • Apeluri video de grup cu până la 4 participanți simultan pe ecran, calitate video îmbunătățită, tranziții video inteligente de la prezentatori la participanți și posibilitatea de a partaja conținut.

Echipa Skype a mai anunțat noi caracterisitici în aplicațiile Skype for Business pentru iOS și Android, inclusiv posibilitatea de a și prezenta, nu doar de a vizualiza fișiere PowerPoint într-o ședință, plus posibilitatea de a partaja mai rapid conținutul.

Resurse

PowerApps și Microsoft Flow

Microsoft a anunțat pe 31 octombrie disponibilitatea globală generală a serviciilor Microsoft PowerApps și Microsoft Flow. PowerApps și Microsoft Flow se alătură Microsoft Power BI pentru a crea ceea ce Microsoft denumește un power trio. Împreună, aceste servicii permit persoanelor fără abilități de dezvoltatori să realizeze pe cont propriu ceea ce în trecut necesita cunoștințe de programare, fiecare instrument având un rol specific.

 • Microsoft PowerApps permit utilizatorilor realizarea rapidă de aplicații web și mobile fără cunoștințe de programare.
 • Microsoft Flow automatizează procesele de business prin configurări simple.

Power BI vă ajută să analizați și să vizualizați datele pe care se bazează compania dumneavoastră.

Resurse

Noi rapoarte de utilizare în panoul de rapoarte din Office 365 Admin Center

Microsoft a adăugat recent la centrul de administrare patru tipuri noi de rapoarte de utilizare care oferă rapoarte și analize cu privire la modul  în care utilizatorii din organizația dumneavoastră adoptă și folosesc Office 365.

 • Raportul Active Users arată câți dintre utilizatorii dv. folosesc în mod activ diferitele servicii Office 365.
 • Raportul de utilizare a tipurilor de client Skype for Business arată ce tipuri de device-uri folosesc angajații pentru a accesa Skype for Business și dacă aplicațiile SFB sunt folosite pentru mesagerie instantă sau pentru apeluri.
 • Un raport similar vizează tipurile de aplicații client folosite pentru conectarea la Exchange și tipul de client Outlook folosit.
 • Al patrulea raport, cel despre activitățile din Office 365 Groups vă ajută să înțelegeți modul în care colaborarea este facilitată de utilizarea grupurilor în organizația dumneavoastră.

Resurse:

Noutăți eDiscovery

eDiscovery este instrumentul care permite organizațiilor să găsească rapid, să analizeze și să evalueze informații relevante referitoare la investigații, probleme juridice și reglementări. Acum, Microsoft a lansat două caracteristici noi pentru Office 365 Advanced eDiscovery: Express Analysis, și Export with analytics.

Resurse:

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

Lasă un răspuns

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!