IT's Tech Time!

YouTube Premium a ajuns și în România

Citește și îți poți face o idee despre YouTube Premium și despre YouTube Music Premium acum, că au venit în România. Află dacă merită să renunți la Spotify.

M-am jucat aproape două zile din trial-ul de o lună primit prin contul Google până să postez aici despre YouTube Premium, serviciu care a ajuns acum câteva zile oficial și în România, și care include și YouTube Music Premium.

De ce aș vrea să mă abonez la YouTube Premium?

  • poți să vizionezi videoclipurile fără reclame pe YouTube
  • poți să să descarci videoclipuri și playlisturi pe dispozitivul tău mobil pentru a le vedea offline
  • poți să continui redarea videoclipurilor pe dispozitive mobile atunci când folosești alte aplicații sau cu ecranul stins
  • ai acces la toate filmele și serialele YouTube Originals (adică produse de YouTube)
  • ai inclus în preț un abonament gratuit la YouTube Music Premium (rival direct pentru Spotify, discutăm imediat despre asta însă)
  • poți să asculți muzică prin Google Home sau Chromecast Audio

Cât costă YouTube Premium în România?

Te poți abona cu 26 de lei pe lună ca utilizator unic sau cu 39 de lei pe lună adăugând până la 5 alți membri ai familiei (cu vârsta minimă de 13 ani fiecare) pentru un total de maxim 6 abonați.

Nu mă voi lansa în aprecieri cu privire la prețuri, voi spune doar pentru comparație că Spotify are doar plan individual în România și că un abonament Spotify costă 4,99 EUR pe lună, respectiv 23,76 RON la cursul din 17 mai 2019.

Unde mă pot abona la YouTube Premium?

https://www.youtube.com/premium

De ce aș vrea să mă abonez la YouTube Music Premium?

  • poți să asculți milioane de melodii și să vezi milioane de videoclipuri în YouTube Music, fără reclame
  • poți să descarci melodii și videoclipuri pe dispozitivul mobil pentru audiție offline
  • poți să folosești redarea în fundal pentru a continua redarea muzicii în timp ce folosești alte aplicații
  • poți să asculți muzică cu Google Home sau Chromecast Audio.

Cât costă YouTube Music Premium în România?

YouTube Music Premium costă 22 de lei lunar. Diferența până la prețul YouTube Premium e mică, mai pui 3 lei și ai și YouTube Premium.

YouTube Music Premium are și planul pentru familie, la 33 de lei pe lună adăugând până la 5 alți membri ai familiei (cu vârsta minimă de 13 ani fiecare) pentru un total de maxim 6 abonați.

Unde mă pot abona la YouTube Music Premium?

https://www.youtube.com/musicpremium

YouTube Music Premium pe desktop
YouTube Music Premium pe desktop, salvat ca aplicație din Edge Chromium.

Merită să renunț la Spotify?

Fiecare face cum crede că e mai bine aici.

De aici înainte, chiar și în România, pentru Spotify concurența va fi și mai mare, avantajul YouTube fiind prețul competitiv, respectiv cu 26 de lei pe lună ca utilizator unic ai și video și muzică premium, în timp ce la Spotify cu 23 de lei lunar ai doar muzică premium. În același timp, Spotify nu are plan pentru familie în România și, chiar dacă vine cu unul, momentan tot nu are un serviciu video.

Pentru mine contează mai mult partea de muzică, dar este tentant și YouTube Premium, mai ales pe Smart TV. Astfel, cred că ar merita să renunț la Spotify în favoarea YouTube Premium. Calitatea sunetului pe YouTube Music Premium este bună, comparabilă cu cea de la Spotify, dar totuși deocamdată am impresia subiectivă că Spotify sună mai bine. Rămâne să mai compar până la sfărșitul lunii de încercare gratuită și să mă documentez despre ce zic și alții pe tema asta.

Încă un lucru în favoarea YouTube Premium: are cam toată funcționalitatea Spotify, iar odată ce ți-ai introdus artiștii preferați, algoritmul AI de învățare și asortare a muzicii este cel puțin la fel de bun comparativ cu cel de la Spotify.

Dar da, chiar și așa, pot spune fără teama de a greși prea mult: planul YouTube Premium pentru familie, pe ansamblu este – sau poate fi – rentabil (împărțind cheltuielile cu familia/prietenii) și ar beneficia și alte cinci persoane atât de YouTube Premium cât și de YouTube Music Premium.

Resurse

Ce părere aveți despre YouTube Premium, vă tentează?

Cosmin

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat de gadgeturi, fan Microsoft și WordPress.

NEWSLETTER

Înscrie-te și primești cele mai noi articole prin email.

Abonarea a reușit! Mulțumim!